Christiaan Huygensweg 3D, 5151DM Drunen T   073 - 260 06 00 E   info@de-energiespecialist.nl
27-05-2022

Ook SDE++ subsidie voor zonnepanelen aanvragen?

Vraag nu je SDE++ subsidie voor een periode van 15 jaar aan

Mede door het conflict met Rusland merken veel westerse landen hoe afhankelijk ze zijn van fossiele brandstoffen uit andere landen. De afhankelijkheid en de hoge vraag naar deze brandstoffen hebben de energieprijzen enorm laten stijgen. De verwachting dat de energieprijzen voorlopig hoog blijven is reëel waardoor investeren in eigen duurzame energie opwek steeds relevanter wordt. Vanuit de overheid wordt er jaarlijks veel subsidie beschikbaar gesteld om ondernemers te helpen met hun transitie naar een duurzame energie huishouding. Ook in 2022 is het weer mogelijk om hiervan te profiteren.

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE)
Via de SDE++ subsidie stimuleert de overheid bedrijven om te investeren in duurzame opwek van energie en CO²-reductie. Met deze subsidie ontvang je tot 15 jaar lang een ondersteuning vanuit de overheid om de investering terug te verdienen. De subsidie aanvraagmogelijkheden zijn verdeelt in een aantal fases met verschillende subsidie bedragen per ton CO². De totale pot met subsidie betreft 13 miljard euro en wordt toegekend op het principe Op=Op. In 2022 start de openstelling van de inschrijvingen al in juni. Hierom is het belangrijk om je nu al te verdiepen in de mogelijkheden. Vanzelfsprekend helpen onze Energiespecialisten je hiermee. Hieronder zie je de tijdlijnen en de subsidie fasegrenzen.

Voorwaarden SDE++ subsidie

  • Aansluitwaarde van de aansluiting is > 3 x 80A
  • De duurzame opwekcapaciteit van de zonnepanelen is > 15 kWp
 Als je ook wilt weten waar de mogelijkheden voor jouw bedrijf liggen kan je via deze link  het aanvraagformulier downloaden. Deze kun je sturen aan info@de-energiespecialist.nl. Of bel je accountmanager binnen De Energiespecialist.

Christiaan Huygensweg 3D
5151DM Drunen
T   073 - 260 06 00
E   info@de-energiespecialist.nl

Onze partners

De Zonspecialist 2024 Privacyverklaring Algemene voorwaarden
Realisatie door: Inkoppers